Zelené sójové bôby – Edamame

Ktoré sú významným zdrojom bielkovín, tukov a mnohých minerálnych látok. Obsah bielkovín je dvojnásobne vyšší ako v mäse. edamameV Ázii sa konzumujú podobne ako v Amerike arašidy. Nie sú veľmi spracované, v strukoch sa varia alebo dusia iba 20 minút, potom sa ochladia a osolia. Približne 100 g porcia obsahuje viac než 12 g bielkovín, 4 g vlákniny, 145 mg vápnika, 60 mg horčíka, 111, folátov a v menšom množstve vitamín A a C. Vysoký obsah draslíka v kombinácii s horčíkom je ideálny na reguláciu vysokého krvného tlaku. Navyše neobsahuje žiadny sodík, ktorý spôsobuje zadržiavanie telesných tekutín, preto sa odporúča pri srdcovo – cievnych ochoreniach.

Please follow and like us:
0

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *